Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

Valbescherming

Valbeveiliging of valbescherming, is in een hoogwerker in principe niet verplicht, alhoewel hoogwerker fabrikanten het wel voorschrijven.

Een hoogwerkerbak is net zo hoog als normale randbeveiliging, zodat een val uit de bak, onder normale omstandigheden, niet mogelijk is. Het is daarom in Nederland (als enige land in Europa) niet verplicht om valbescherming te dragen.

Als je echter (te) ver buiten de bak hangt om te werken, wordt het valrisico natuurlijk wel groter.

Daarnaast bestaat er bij sommige type hoogwerkers ook het z.g. “Katapultrisico”, waarbij men tijdens het manoeuvreren op bijvoorbeeld een oneffen ondergrond, gelanceerd wordt uit een hoogwerker. Hiervan zijn aardig wat filmpjes te vinden op Youtube, vaak op het eerste gezicht heel grappig, maar eigenlijk helemaal niet om te lachen, als we naar de mogelijke gevolgen kijken.


(Bron: www.youtube.com)

 

Dus het is misschien niet verplicht, maar zeker wel met klem aan te bevelen.

Omdat wij groot voorstander zijn van valbescherming en wij graag uitgaan van "Better safe than sorry", bieden wij in samenwerking met Bettersafe International  onze relaties en andere geïnteresseerden een standaard Hoogwerker pakket aan voor slechts € 88,-- excl. btw en verzendkosten.

Dit pakket bestaat uit:

  • Standaard 2 punts harnas
  • Verstelbare geweven lijn (1-2 meter)
  • 2 x Karabiner

Interesse?  Stuur dan een mail naar info@hoogwerkerverzekeren.nl met u naam en adresgegevens en hoeveel stuks valbescherming u wilt, wij zullen Bettersafe International dan opdracht geven om de valbescherming aan u te leveren.

 

Neem direct contact op
Valbescherming

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl