Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

De ludieke hoogwerker

14-06-2018

Eind april was het nog in de landelijke media, een fanatieke voetbalfan uit Turkije met een stadionverbod, bedacht een ludieke manier om toch naar de wedstrijd te kunnen kijken. Hij huurde een hoogwerker en kon zo op grote hoogte toch zijn favoriete ploeg zien spelen.

Zo “uniek ludiek” is dat echter  niet aangezien er in Emmen in 2010 al iemand op dit idee gekomen was. Gerard Hindriks, voor de wat oudere voetbalfan ook bekend als de oranje indiaan, die met trommel te zien was bij veel wedstrijden van het Nederlands elftal.

In 2010 had ook hij een stadionverbod  (2 wedstrijden) gekregen, omdat hij in een impulsieve bui het veld was opgerend. Om toch de wedstrijd te kunnen zien huurde hij een hoogwerker, zette die pal naast het stadion en creëerde zo zijn eigen skybox.

In mei 2012 werd een fanatieke voetbalmoeder uit Enschede de toegang tot het sportpark ontzegd, omdat zij betrokken was bij een opstootje na een voetbalwedstrijd. Omdat zij de wedstrijd van haar zoon niet wilde missen kreeg zij een ludiek Moederdag cadeau. Er werd een hoogwerker gehuurd, van waaruit zij toch de wedstrijd kon volgen.

Hoogwerkers worden vaker ludiek ingezet, zo is bij onze oosterburen, onder de pakkende naam “Rent-a-Balcony” een schaarhoogwerker ingezet als mobiel balkon, compleet aangekleed met bloemen en planten om mensen het “balkongevoel” te laten ervaren.

In Enschede werd in oktober vorig jaar nog een sollicitatie op hoog niveau gehouden voor een groot Canadees warenhuis. Kandidaten kregen de kans zich in een krap kantoortje, gemonteerd op (wederom) een schaarhoogwerker in 2 minuten, te presenteren.

In Drachten had een vriendengroep een hoogwerker, voorzien van een geluidsinstallatie, heel vroeg in de morgen voor het raam van een koperen bruidspaar geplaatst. Uit de speakers klonk harde,  vrolijke muziek om ze ludiek te wekken..

Ook zijn er wel wat voorbeelden van evenementen waarbij mensen, als ludieke activiteit, op grote hoogte uit een hoogwerker kunnen springen om vervolgens te landen op een groot luchtkussen.

Hoe ludiek ook, we kunnen allemaal wel bedenken dat er aan dit soort gebruik van hoogwerkers ook grote (veiligheids-)risico’s kleven.

Los van de materiele schade, is het persoonlijk leed vaak niet te overzien als het fout gaat.

Ook zal de verzekering van de ludieke hoogwerker mogelijk geen dekking bieden, omdat deze niet is gebruikt conform de polisvoorwaarden.

Misschien moeten we hoogwerkers toch maar gewoon blijven gebruiken waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn….

Dennis de Groot

 

 

De ludieke hoogwerker

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl