Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

Hoogwerker knalt door gevel

01-12-2017

Dat was even schrikken voor de 75-jarige Gerard van Walleghem uit het Belgische Pittem, toen er gisteren een Hoogwerker door de gevel van zijn garage knalde.

Een schoonmaakbedrijf had opdracht  gekregen om de daken van een appartementencomplex te "ontmossen" en had hiervoor een Nifty Lift HR17 Hoogwerker gehuurd.

De werknemer was echter nog geen halfuur bezig, toen het misging.....

Volgens de opdrachtgever was de werknemer bovenin de Hoogwerker, toen hij plots naar voren reed en met de arm van het gevaarte zich een weg baande door de gevel en garage van Gerard.

De gevel raakte dusdanig beschadigd dat hij door de brandweer is gestut, de Hoogwerker bemoeilijkte deze werkzaamheden, doordat de beveiliging van de Hoogwerker was ingeschakeld. Gelukkig kon de verhuurder de Nifty Lift HR17 weer deskundig aan de praat krijgen en kon de brandweer verder.

De werknemer kwam ook met de schrik vrij en wist met wat klim- en klauteracties via de daken naar beneden te komen. 

Vanuit verzekeringsoogpunt hebben we hier een klassieke "bedieningsfout" te pakken. Al hoewel de medewerker volgens het bericht wel 8 jaar ervaring had en de oorzaak onduidelijk is, zie je dat ook een "ervaren" bediener dit kan overkomen.

De schade aan de gevel, valt onder het z.g.  "werkrisico" en zou als zodanig  onder een goede Hoogwerkerverzekering gedekt moeten zijn.  In dit geval lijkt het voor de Hoogwerker zelf  mee te vallen, maar daarvoor zou ook dekking zijn. 

Nu had Gerard in de garage ook nog een mooie Mercedes staan, die hij voorlopig maar even bedekt had met isolatieplaten om hem te beschermen tegen vallend puin. Maar als die onverhoopt ook schade heeft, is dat te claimen op zijn eigen klassiekerverzekering of bij gebrek aan voldoende dekking daar, op de verzekering van de Hoogwerker.

Benieuwd of uw verzekering ook dekking biedt voor dit soort risico's neem contact met ons op om één en ander door te nemen.

 

 

 

Hoogwerker knalt door gevel

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl