Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

Schade tijdens transport

06-10-2017

Iedereen kent wel een aantal schadevoorbeelden met een hoogwerker. Diefstal, aanrijding of omvallen, zullen bij veel mensen wel redelijk snel naar bovenkomen.

Omvallen is vaak een dankbaar onderwerp voor Youtube filmpjes, soms ( los van het veiligheidsaspect) hilarisch en helaas ook vaak heel tragisch.

“Gelukkig” zijn er ook wel eens hoogwerkers die omvallen, die alleen zelf schade hebben en hooguit wat schade veroorzaken aan de weg en graskant.

Zo ook bij een gewaardeerde relatie van ons kantoor, tijdens het transport van zijn Oil & Steel spinhoogwerker.

Hij dacht zijn spinhoogwerker stevig op de aanhanger vastgezet te hebben, helaas bleek dit niet helemaal het geval toen hij een bocht doorging en de hoogwerker langszij kwam schuiven.

 

Een spanoog afgebroken, waardoor de hoogwerker is gaan schuiven in de bocht en van de aanhanger, over het wegdek, over een stukje fietseroversteekplaats, in de graskant tot stilstand is gekomen.

Gelukkig op dat moment geen fietser in de buurt en alleen schade aan de hoogwerker zelf.

Wel een fikse schade helaas, rondom beschadigd, manbak en manbakframe onherstelbaar beschadigd, bovenste mastdeel ontzet.

De Oil & Steel hoogwerker kon nog wel hersteld worden, de reparatiekosten kwamen op € 7.001,22  excl. btw conform onderstaande specificatie.

 

 

De schade is minus het geldende eigen risico, volledig via de verzekering afgewikkeld.

Dus ook het vervoeren/transporteren van een hoogwerker brengt de nodige risico’s met zich mee. Natuurlijk kunt u preventief al heel veel doen, maar niet alles is te voorkomen. Ook kunt u buiten uw schuld betrokken raken bij een aanrijding, waarbij uw hoogwerker zwaar beschadigd raakt. Verhalen van de schade kan soms lang duren, zeker als het een gecompliceerde situatie was.

Een goede eigen verzekering, geeft dan net even iets meer rust. Ook bij wat oudere objecten kan het nog steeds interessant zijn om een “Casco” dekking te hebben, door de vaak nog best hoge dagwaarde van sommige hoogwerkers.

Schade tijdens transport

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl