Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

Veilig gebruik van hoogwerkers bij de Boomverzorging

08-09-2016

 Mobiele werkplatforms (MEWP's) ook bekend als hoogwerkers (AWP's) zijn populaire machines  in de boomonderhoudsector. IPAF heeft veiligheidstips gepubliceerd voor het gebruik van hoogwerkers bij het snoeien van bomen om te garanderen dat de bedieners veilig werken op grote hoogte.

Uit ongevallenrapportageprojecten van IPAF blijkt dat ongeveer een van vijf dodelijke ongelukken met hoogwerkers in de boomverzorging optreden. Toch zijn hoogwerkers de veiligste methode om op grote hoogte te werken, mits een risicoanalyse is uitgevoerd, managers en bedieners gekwalificeerd, getraind en vertrouwd zijn met dit soort machines . Bovendien moeten hoogwerkers gekeurd en goed onderhouden zijn en moeten veilige procedures voor het gebruik worden opgevolgd, inclusief reddingsplan.

In de laatste technische voorlichting van IPAF worden enkele fatale ongevallen geanalyseerd, conclusies hieruit getrokken en veiligheidstips aangeboden voor geschoolde bedieners vooraf, tijdens en na de boomverzorging.

“Of u beroepsmatig of als hobbytuinier werkzaam bent in de boomverzorging: als u een hoogwerker gebruikt om op grote hoogte te werken moet u een formeel erkende bedienertraining hebben gevolgd voor het juiste gebruik van deze uitrusting voor specialisten,” aldus IPAF CEO Tim Whiteman.

De leidraad van IPAF voor de boomonderhoudsector is in verschillende talen verkrijgbaar en kan hier worden gedownload .

Bron: ipaf.org

Veilig gebruik van hoogwerkers bij de Boomverzorging

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl