Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

Hoogwerker op een aanhanger.

07-02-2018

De laatste tijd krijgen wij steeds meer schademeldingen, waarbij een hoogwerker schade heeft opgelopen bij het op- en afrijden van een aanhanger.

Niet alle hoogwerkers kunnen natuurlijk op een 2 of 3 assige aanhanger achter een auto of bus vervoerd worden, maar de gemiddelde Spin- of Schaarhoogwerker zijn zeker populair in dit segment.

 Het kan dan bijvoorbeeld mis gaan, doordat de rijplaten niet goed zitten en wegschieten of door gebrek aan ervaring rijdt men net niet goed de platen op. Soms kan een Spinhoogwerker ook plotseling een eigen leven gaan leiden.........

Zo ook bij een zeer gewaardeerd relatie van ons kantoor. Met hun Easy-lift R180 Spinhoogwerker, ging het na een goeie 3 maanden na aanschaf helemaal mis.

Op het moment dat de hoogwerker van de aanhanger werd gereden had de bediener het gevoel dat de besturing niet goed functioneerde / bleef "hangen", waardoor de hoogwerker eigenlijk een beetje een eigen leven ging leiden en van de rijplaten afschoot en behoorlijk hard op de grond terecht kwam. Gelukkig konden de aanwezige personen net op tijd wegspringen en kon ernstig letsel voorkomen worden, maar de hoogwerker was helaas wel behoorlijk beschadigd.

Bij inspectie door een schade-expert werd vastgesteld dat o.a. de mast, de werkbak, de krans en de motor zwaar beschadigd waren en dat reparatie economisch niet meer verantwoord was. Er was dus sprake van een Total Loss.

de schade-expert heeft de schade als volgt vastgesteld:

Cliënt zou in dit geval dus € 23.050,-- gekregen hebben van de verzekeraar, onder aftrek van het geldende eigen risico en
€ 11.750,-- van de hoogst biedende opkoper. In totaal had hij hiermee de dagwaarde van het object gekregen.

Echter, zoals ik eerder in dit artikel al schreef, ging het 3 maanden na aanschaf mis. Het betrof hier een nieuw aangeschafte Easy-lift Spinhoogwerker (nieuw ca € 57.000,--) en gelukkig was dus ook onze nieuwwaardedekking van toepassing. 

Stel nu dat dit niet 3 maanden na aanschaf was gebeurd, maar bijvoorbeeld na 4 jaar, dan was de dagwaarde en de restwaarde natuurlijk een stuk lager geweest, maar het object zeker niet minder Total Loss. Afhankelijk van de voorwaarden, zou het dan dus zo kunnen zijn dat er dan geen sprake was geweest van een uitkering op basis van nieuwwaarde, maar op basis van dagwaarde. Bij Hoogwerkerverzekeren.nl is de nieuwwaardedekking gelukkig 5 jaar, dus ook in dit geval was er nieuwwaarde uitgekeerd aan cliënt, maar dat is dus lang niet altijd het geval. En het verschil tussen een dagwaarde- en nieuwwaarde uitkering kan behoorlijk groot zijn.

Extra probleem zou hier ook kunnen ontstaan als het object geleased is en er dus een restbedrag overblijft dat wellicht uit eigen middelen bijgepast moet worden.

Ons advies is dus om goed te kijken naar de voorwaarden op dit gebied. Misschien is een ruimere dekking duurder in premie, maar zoals u in bovenstaand voorbeeld kunt zien, kan het behoorlijk verstrekkende gevolgen hebben voor uw uitkering.

Dennis de Groot

Specialist Hoogwerkerverzekeren.nl

 

Hoogwerker op een aanhanger.

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl