Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

Nieuwwaardedekking bij een Hoogwerker

07-02-2018

Nieuwwaardedekking....?  Een veel gebruikte term bij verzekeringen. Of het nu gaat om een Inboedel-, auto of caravanverzekering, verzekeraars gebruiken die term vaak in hun uitingen om hun product aan te prijzen en consumenten willen ook graag weten of hun eigendommen voor nieuwwaarde gedekt zijn en... voor hoelang?

Maar wat is nieuwwaarde nu eigenlijk?

"De nieuwwaarde is het benodigde bedrag om voor het artikel wat verloren is gegaan eenzelfde soort artikel nieuw te kunnen aanschaffen."

Ook bij Hoogwerkend werkmaterieel, is het zeker een belangrijk item, de gemiddelde aanschaf van een Hoogwerker is toch een behoorlijke investering en het is wel prettig als deze investering ook enige financiële bescherming geniet.

Sommige objecten zijn ook (gedeeltelijk) geleased en veel leasemaatschappij stellen ook een ruime nieuwwaarderegeling als eis.

Toch is het wel opletten, want er is nog al wat verschil in de voorwaarden als het gaat om nieuwwaarderegelingen. Zo kunnen er o.a. de volgende variaties voorkomen:

  • Nieuwwaardedekking, met beperkte duur. Er is dan bijvoorbeeld slechts 1 jaar nieuwwaarde, daarna dagwaarde.
  • Nieuwwaardedekking, met ruime duur. Er is dan meestal sprake van 5 jaar nieuwwaarde, daarna dagwaarde of al eerder als blijkt dat de machine "jong gebruikt" is.
  • Nieuwwaardedekking, met vaste afschrijvingsregeling. Er is dan bijvoorbeeld 1 jaar nieuwwaarde, maar daarna is er gedurende 1 of 2 jaar een percentage afschrijving. Na afloop van deze periode is er dagwaardedekking
  • Aanschafwaarderegeling. Bij deze regeling, krijgt men gedurende een bepaalde periode de aanschafwaarde uitgekeerd. Soms met een overdekking van bijvoorbeeld 10%. Na afloop wederom dagwaarde.

En zo zullen er per verzekeraar nog wel een paar variaties in omloop zijn.

Ook een veel voorkomende "beperking" in nieuwwaardedekking is dat men ook de eerste eigenaar van het object moet zijn. Als er dan een jong gebruikte Hoogwerker is aangeschaft, is er geen nieuwwaardedekking, maar direct afwikkeling op basis van dagwaarde. Bij een aanschafwaarderegeling is dat vaak weer niet het geval. Ook occasions komen hier meestal voor in aanmerking.

Bij onze verzekeringen, is er altijd sprake van 5 jaar nieuw- /aanschafwaardedekking . Heeft u een nieuwe hoogwerker aangeschaft, dan zal de prijs op uw aankoopfactuur het uitgangspunt zijn, vaak is dat dus de nieuwwaarde. Heef u een hoogwerker van 3 jaar oud gekocht. Dan heeft u bij ons nog gewoon 2 jaar aanschafwaardedekking over, dat wil zeggen dat ook hier de prijs op uw aankoopfactuur het uitgangspunt zal zijn, maar dat is dus lang niet overal zo.

Het loont daarom zeker de moeite om hier goed naar te kijken!! Zeker ook bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, want een heel voordelige premie, heeft vaak ook een beperking in de voorwaarden tot gevolg. Nieuwwaardedekking is vaak één van deze beperkingen, naast bijvoorbeeld eigen gebrek.

Dennis de Groot

Specialist Hoogwerkerverzekeren.nl

Nieuwwaardedekking bij een Hoogwerker

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl