Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

OM vervolgt bestuurder hoogwerker voor dodelijk treinongeluk Dalfsen

05-09-2017

Het Openbaar Ministerie gaat de 23-jarige bestuurder van de hoogwerker vervolgen die in februari 2016 een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen. Hierbij kwam de machinist van de trein om het leven en raakten zes mensen gewond.  
De 23-jarige man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel ten gevolge, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend.

Hem wordt verweten dat hij onoplettend, dan wel onachtzaam heeft gereden en zich daarbij onvoldoende heeft geïnformeerd over de dienstregeling op het spoor ter plaatse.

Dit is wat er precies gebeurde bij het treinongeluk in Dalfsen

Daarbij zou hij zich van te voren niet goed hebben gerealiseerd of hij met een langzaam voortbewegend voertuig veilig kon oversteken op deze spoorwegovergang.

Volle vaart
De trein botste in volle vaart op een hoogwerker op de spoorwegovergang bij Dalfsen. De trein ontspoorde daarbij volledig. De bestuurder van de hoogwerker kon vlak voor de botsing van zijn voertuig springen.

De zaak dient op 12 september bij de rechtbank in Zwolle.

Alarmknop
De Onderzoeksraad voor Veiligheids presenteerde een half jaar geleden haar bevindingen naar aanleiding van het ongeval. Bij gevaarlijke overwegen moet een grote alarmknop komen waarmee bestuurders van voertuigen die vast staan op de overweg machinisten van treinen die dicht bij de overweg zijn kunnen waarschuwen, zo adviseert de raad.

In Dalfsen had de machinist te weinig tijd om te anticiperen op de hoogwerker toen hij deze zag. Verder moet Prorail volgens de Onderzoeksraad zorgen voor betere informatie en instructies bij overwegen. Dat is nodig om duidelijk te maken of zware en langzame voertuigen zonder gevaar kunnen oversteken.

Bron: NU.nl

OM vervolgt bestuurder hoogwerker voor dodelijk treinongeluk Dalfsen

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl