Hoogwerker Verzekeren
0184 61 28 42

 

RENTIT februari 2019 is uit.

18-02-2019

De eerste editie van de RENTIT dit jaar is uit. Ook deze keer weer met een column van onze adviseur Dennis de Groot.

Lees hieronder de tekst:

Van de wal in de sloot

Als verhuurder van hoogwerkers krijg je natuurlijk te maken met allerlei soorten huurders. Sommigen ken je al jaren, anderen nog niet (zo lang). Soms huurt een verhuurbedrijf ook een hoogwerker in om deze vervolgens weer door te verhuren aan zijn relatie.

Nu heb je natuurlijk nooit echt zicht op hoe een huurder daadwerkelijk omgaat met het materiaal. Daar kom je vaak pas achter op het moment dat het in een bepaalde staat teruggebracht wordt.

Een van onze relaties maakte mee dat een schilder een redelijk nieuwe hybride hoogwerker huurde voor schilder-/spuitwerkzaamheden. Ondanks het dringende verzoek om de hoogwerkerbak echt goed af te dekken, was dat toch niet helemaal gelukt: de bak was behoorlijk smerig geworden en zat onder de verf. De schilder, ook de beroerdste niet, had dit opgelost door de (kunststof) bak over te schilderen in een min of meer passende RAL-kleur. De verf en het materiaal van de betreffende werkbak werkten echter op elkaar in, waardoor de schade alleen maar groter werd.

Een verhuurbedrijf huurde bij een relatie van ons een hoogwerker in, om deze weer door te verhuren aan een bedrijf voor snoeiwerkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden moest de hoogwerker de berm in om plaats te maken voor een vrachtwagen. De hoogwerker zakte weg in de berm van de sloot en kwam vast te zitten.

De (door)verhuurder kwam erbij en er wordt besloten een kraan in te schakelen om de hoogwerker los te tillen. Maar dit blijkt toch niet te lukken vanwege de bomen die langs de weg staan. Daarop besloot de huurder een plaatselijke boer in te schakelen, die met een shovel kwam om de hoogwerker los te trekken. Ook dit lukte helaas niet: de hoogwerker bleek veel te zwaar, het gebruikte 'touw' brak. De hoogwerker zakte nog verder weg, sloeg om en kwam op zijn kop in de sloot terecht.

Beide zijn gevalletjes van 'van de wal in de sloot'. Het ene figuurlijk, het andere zowel letterlijk als figuurlijk. Het toont maar weer eens aan dat het van groot belang is dat de verzekering van een hoogwerker ook is afgestemd op zowel de 'wal' als de 'sloot'…

 

RENTIT februari 2019 is uit.

Standaard bij onze Hoogwerkerverzekering:

  • doneIncl. verhuur (met en zonder personeel)
  • doneEigen gebrek dekking t/m 7 jaar
  • doneVervangende Hoogwerker bij schade
  • doneGratis termijnbetaling
  • doneDeskundig personeel (IPAF gecertificeerd)

Contact gegevens

Hoogwerker Verzekeren
Veerweg 165
3351 HC Papendrecht
0184 61 28 42
info@hoogwerkerverzekeren.nl